Βρείτε μας στο Facebook: facebook.com/theopetra.culture . . . . . . . . . Το ιστολόγιό μας ενημερώνεται διαρκώς . . . Αν έχετε φωτό / βίντεο από πρόσφατες ή και παλαιότερες εκδηλώσεις στη Θεόπετρα, επικοινωνήστε μαζί μας

8/3/11

Καθαρά Δευτέρα 2011 - Έθιμα και παραδόσεις

Μπορεί ο καιρός να μην επέτρεψε να γίνει η παραδοσιακή φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας στην Καλαμπάκα, όμως σύλλογοι της περιοχής παρά τις άσχημες καιρικές και οικονομικές συνθήκες κράτησαν το έθιμο και μοίρασαν φασολάδα και νηστίσιμα όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας κράτησε ζωντανή την παράδοση και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μοίρασε φασολάδα σε όλους τους κατοίκους του χωριού, στον χώρο που στεγάζεται ο σύλλογος. Πέντε καζάνια φασολάδα και αρκετές λαγάνες μοιράστηκαν δωρεάν σε όλους με έξοδα του συλλόγου.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πράξη του συλλόγου της Θεόπετρας και δη του νέου Δ.Σ που έχει όρεξη για δουλειά. Επίσης κοντά στο έργο του συλλόγου η πρόεδρος του Δ.Δ της Θεόπετρας κα Σάντυ Αντωνίου - Μπακάλη που στηρίζει την όποια προσπάθεια.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου