Βρείτε μας στο Facebook: facebook.com/theopetra.culture . . . . . . . . . Το ιστολόγιό μας ενημερώνεται διαρκώς . . . Αν έχετε φωτό / βίντεο από πρόσφατες ή και παλαιότερες εκδηλώσεις στη Θεόπετρα, επικοινωνήστε μαζί μας

19/4/11

Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας

Ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο σχέδιο, μπαίνει στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση με 630.000 ευρώ για λογαριασμό του Νομού Τρικάλων. 

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας, αποτελεί το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Κέντρο, όπου οι επισκέπτες θα έχουν επαφή με την πρώιμη ελληνική προϊστορία, βιώνοντας με διαδραστικό τρόπο μια από τις σημαντικότερες για την ελληνική προϊστορία ανασκαφές.

Στο Κέντρο θα εκτίθενται πρωτότυπα ευρήματα από τις διάφορες προϊστορικές περιόδους που ανασκάφτηκαν αλλά και τμήμα της στρωματογραφίας του σπηλαίου, δύο ταφές της Ανώτερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής περιόδου, αποτυπώματα ανθρωπίνων πελμάτων που χρονολογούνται στα 130.000 χρόνια πριν από σήμερα, οστά και σχέδια αναπαραστάσεων προϊστορικών ζώων, φωτογραφίες αλλά και πρωτότυπα προϊστορικών καρπών που διασώθηκαν, προϊστορικά σκεύη και κοσμήματα, καθώς και φωτογραφίες από την ίδια την ανασκαφή. 

Η έκθεση θα πλαισιώνεται από πλούσιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό που θα απαντά στα ερωτήματα των επισκεπτών και θα τους δίνει την πληρέστερη δυνατή εικόνα διαβίωσης των κοινωνιών των εκάστοτε προϊστορικών περιόδων. Θα δημιουργηθεί με νέα μικρή προσθήκη αίθουσα προβολών εκπαιδευτικών ταινιών καθώς και διαδραστικός χώρος γνωριμίας με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας, όπως πηλό, πυριτόλιθο, κέρατα,  δέρμα, κ.τ.λ.

Πηγή: www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου