Βρείτε μας στο Facebook: facebook.com/theopetra.culture . . . . . . . . . Το ιστολόγιό μας ενημερώνεται διαρκώς . . . Αν έχετε φωτό / βίντεο από πρόσφατες ή και παλαιότερες εκδηλώσεις στη Θεόπετρα, επικοινωνήστε μαζί μας

14/8/11

Μαγική βραδιά κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Θεόπετρα

Εκατοντάδες ζευγάρια, οικογένειες και παρέες όλων των ηλικιών, κατέκλυσαν και φέτος το πάρκο κάτω από τον βράχο του αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου της Θεόπετρας  για να χαρούν μια μαγική καλοκαιρινή νύχτα κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, την πιο ξεχωριστή πανσέληνο του χρόνου, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011.

Το σπήλαιο της Θεόπετρας φωταγωγήθηκε και υποδέχτηκε τον κόσμο όπου θαύμασε τα λίθινα εργαλεία Παλαιολιθικής - Μεσολιθικής και Νεολιθικής Εποχής, κεραμικά ευρήματα Νεολιθικά, οστέινα εργαλεία, κοσμήματα από όστρεο, που αποτελούν ένα μοναδικό για τον ελλαδικό χώρο χρυσό κόσμημα της Παλαιολιθικής, της Μεσολιθικής και της Νεολιθικής περιόδου, καθώς και τα περίφημα ανθρώπινα αποτυπώματα της Θεόπετρας που χρονολογούνται στα 130.000 χρόνια πριν από σήμερα και αποτελούν σπανιότατο εύρημα όχι μόνο για τον ελλαδικό αλλά και για τον ευρωπαϊκό χώρο.

Αμέσως μετά οι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Θεόπετρας όπου τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Ηρακλής Αλμπάνης και τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Θεόπετρας με επικεφαλή τον Πρόεδρο Δημήτρη Παπακώστα για να απολαύσουν ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα.

Ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Ηρακλής Αλμπάνης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο και τόνισε ότι «Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Μετέωρα Τέχνης 2011. Προσπαθήσαμε στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες να διοργανώσουμε βραδιές χαράς για τους κατοίκους ώστε να χορέψουν και να τραγουδήσουν σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα της Καλαμπάκας.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμπάκας για την αρωγή του στις προσπάθειες του και δήλωσε πώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την βραδιά θα χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν παραδοσιακές στολές τα 8 χορευτικά τμήματα της περιοχής. 

 Δείτε φωτό και βίντεο από την υπέροχη βραδιά:

 








 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου